Kategorier
Studieliv

Top 3: Sådan får du mest ud af dit sabbatår

Du er lige blevet færdig med gymnasiet (eller tilsvarende uddannelse) og verden er fuld af muligheder, men hvordan får du mest ud af dit sabbatår?

Her får du en top 3:

1. Få et job så du kan spare nogle penge op

Det lyder måske kedeligt men en opsparing er for de fleste forudsætningen for at man kan lave nogle af de lidt sjovere ting i sit sabbatår.

Derudover kan et job give værdifuld erfaring og måske samtidig øge motivationen for at læse videre efter sabbatåret.

2. Tag ud at rejse

Det er nu du har muligheden for at tage på en længere rejse. De færreste får det gjort når først de er startet på en længerevarende uddannelse.

En mulighed er også at kombinere punkt 1 og 2, så du arbejder i udlandet. Det kan både give store oplevelser og i høj grad gavne dit cv.

3. Slap af og tag det roligt

Frivilligt arbejde, højskoleophold, fest, dyrke en hobby eller forfølge en drøm. Det er fantastisk med de mange muligheder, men det er også naturligt nok at blive overvældet og måske endda stresset over alle disse muligheder.

Derfor er det sidste (og måske vigtigste) punkt på denne liste, at du skal huske at slappe af og tage det roligt. En gang imellem er det okay, at spille PlayStation en hel dag, eller lave en wellness-dag med ansigtsmaske og fodbad 🙂 Snart starter et nyt studie med masser af opgaver, så det er også nu at du har mulighed for at geare lidt ned.

Men samtidig bør du også være bevidst om ikke bare at spilde hele dit sabbatår. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *